Pasta met mosselen, witte wijn en tomaten
Het mosselseizoen is volop aan de gang en mijn goesting in mosselen met friet was groot. Zo groot dat we veel te veel hadden gekocht voor ons traditiegetrouwe maandag-avond familie etentje en nog met gemak een halve pot over hadden. Jammer van ze weg te gooien, dus maakte ik deze pasta met mosselen witte wijn en tomaten.
Tips voor restjes mosselen
Omdat het om vis gaat moet je voor de voedselveiligheid best met een aantal zaken rekening houden:
- Verwijder niet geopende of beschadigde mosselen. Je haalt de mosselen best uit de schelp.
- Doe de mosselen in een tupperware potje en overgiet ze met het gezeefde kookvocht.
- Koel ze zo snel mogelijk af en bewaar ze in de koelkast tot je ze gaat gebruiken. Of vries ze in.
- Consumeer de mosselen zeker de dag erop. Langer bewaren is niet zo’n goed idee.
Pasta met mosselen, witte wijn en tomaten
Aangezien er zoveel mosselen over waren leenden ze zich perfect voor deze pasta met mosselen, witte wijn en tomaten. Het is super snel klaar. Voor de witte wijn kan je bovendien perfect wijn ijsblokjes uit de vriezer gebruiken.
Heb je maar een klein restje mosselen over?
Dan kan je eventueel wat andere schaaldieren toevoegen zoals scampi’s of inktvis ringen. Makkelijk om kleine restjes uit de diepvries op te gebruiken om deze pasta met mosselen, witte wijn en tomaten uit te breiden.
(bron beeld shutterstock.com)
Pasta met mosselen, witte wijn en tomaten
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 1 el olijfolie
- 1 takje tijm
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 1 handvol platte peterselie gehakt
- 75 ml witte wijn
- 175 gram spaghetti
- 175 gram tomatensaus
- 1 snuifje chilivlokken
- 1 handvol basilicum gehakt
- zout en peper
Instructies
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de gedroogde chili vlokken tijm en knoflook toe en fruit kort tot de knoflook lichtjes gekleurd is.
- Blus met de witte wijn en voeg de tomatensaus toe. Laat de saus 10 à 15 min pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta.
- Meng de laatste paar minuten de bewaarde mosselen en een beetje van het kookvocht door de tomatensaus. Laat de mosselen goed doorwarmen.
- Meng de afgegoten pasta door de saus en werk af met de gehakte peterselie en basilicum.
No Comments